Jennie Lena blogt over haar nieuwe album To Be Honest

Twee jaar terug, in 2016, bereikte ik de finale van The Voice of Holland. M’n auditie is op YouTube meer dan 34 miljoen keer bekeken. Iedereen vertelt je dan dat je zo snel mogelijk een album moet uitbrengen om hiervan te profiteren. Toch koos ik ervoor om niet naar al die goede raad te luisteren. En het op mijn eigen manier te doen.

Mijn doel was om de finale van The Voice te bereiken en dat lukte. Miljoenen mensen zagen me wekenlang op het scherm. Na afloop van The Voice kreeg ik van alle kanten muziek toegestuurd. Allerlei mensen spoorden me aan op te schieten, het momentum niet te missen. En ik wilde ook een album maken, maar niet op die manier met al die hulp van anderen. Ik ben iemand die alles zelf wil doen, regelen en kunnen. Tot het vinden van een oefenruimte voor mijn band aan toe.

Tussen angst en liefde

Ik moest kiezen tussen angst en liefde. Enerzijds kon ik iets maken uit angst,bang om dat momentum te verliezen. Bang dat de exposure die The Voice met zich meebracht voor niets was geweest. Maar ik kon het ook uit liefde doen. Liefde voor dit vak, voor de muziek. Ik koos voor de tweede optie. Ik wilde het op eigen kracht doen, op mijn manier, met wat ik erin wil hebben.

Dat heeft veel tijd, geld en energie gekost. Ik ben naar Los Angeles en New York gegaan om mijn album te schrijven. Op zoek naar inspiratie en weg van de sleur en alles wat me afleidde tijdens het schrijfproces. De afwas, bijvoorbeeld. Zulke tripjes zijn niet gratis, maar ik heb daar natuurlijk geen dure studiotijd aan iets als zang verspild. Die heb ik gewoon hier in Nederland opgenomen.

To Be Honest

Vorige week kwam dan eindelijk mijn album ‘To Be Honest’ uit. Stuk voor stuk nummers die helemaal bij me passen, over thema’s als de worsteling van volwassen worden, eigenwaarde, moederschap, leven, dood en de constante strijd tussen pijn en hoop. Als ik de stijl moet samenvatten: klassieke soul met gospelkoren en akoestische instrumenten met 90’s hip-hopbeats.

In de muziekbusiness is de druk groot om een makkelijk verkoopbaar product te maken. Maar ik kies voor mijn eigen pad. Welke stijl nu populair is interesseert me niet, ik maak alleen muziek die ik in mijn hart voel. Ik ben ontzettend benieuwd wat jij vindt van mijn nieuwe album. Laat me op social media weten wat je favoriete nummer is!

Jennie Lena op Twitter
Jennie Lena op Instagram
Jennie Lena op Facebook
Jennie Lena op YouTube

Kijk hier voor meer informatie over Jennies clubtour: https://jennielena.com/tour/

Jennie Lena, zangeres 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.