Pantry-agressie in Comic Sans

Pantry-agressie is een veelvoorkomend fenomeen op kantoor. De agressie gaat over het aanrecht, de koelkast, de koffieautomaat en het servies. Want wee je gebeente als je de mok met het plaatje van drie wolven die naar de maan huilen gebruikt voor je ondrinkbare automaat-cappuccino. Die mok is niet van jou. Die mok is van Wilma ‘Howling Wolf’ Verploege en het is haar liefste bezit.

Als je je fout doorhebt is het al te laat. Je probeert nog je handen om de mok te vouwen om de afbeelding te verbergen als je haar ziet zoeken in het kastje, maar je bent al gesnapt. Als een briesende stier komt ze de pantry uit. Jij bent de rode lap. ‘Wie heeft gezegd dat jij mijn mok mag gebruiken!? Je bent zeker nieuw hier?’

Je werkt er al 7 jaar.

‘Nou ik zal je even inlichten.’ Een beetje spuug landt op je toetsenbord en je denkt nog ‘dat moet ik straks wel even wegvegen’. ‘Dit is mijn mok. MIJN mok. Mag ik alsjeblieft één keer in mijn leven iets voor mijzelf hebben?’ Wilma grist de mok uit je verkrampte vingers, een scheut slootwater belandt op je witte blouse en je belooft jezelf voor de honderdste keer een andere werkomgeving te zoeken. Of een eigen mok te kopen.

Een ander voorbeeld van pantry-agressie zijn passief-agressieve A4’tjes boven de gootsteen die je in Comic Sans toeschreeuwen: ‘Ruim je eigen rotzooi op want de kabouters doen het niet.’ En waarom doen die kabouters dat niet dan? Waar zijn ze anders goed voor, behalve het ontsieren van voortuinen met hun puntmutsen en hengeltjes? Of deze: ‘De afwasmachine is die grote witte machine linksonder. Niet die grote witte man genaamd Fred.’

Wanneer je de koelkast opent wemelt het van de post-its op de verschillende tupperwarebakjes met halfvergane etensresten: ‘Heet jij Wilma? Nee? Afblijven!’ of ‘Was het lekker? Ik hoop dat je nu ook griep krijgt.’

Aangeslagen door zoveel negativiteit besluit je ook een briefje te printen voor op de koelkast. Voor de lieve vrede en een betere wereld.

‘De inhoud van de pizzadoos is voor iedereen. Het stuk met de grote jalapeñopeper is voor Wilma.’

Bij de eerste toetsaanslag merk je dat je vinger een beetje blijft plakken aan de D. Toch vergeten weg te vegen.

Nyree. Woordklunstenaar. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.